Klinische audits in de nucleaire geneeskunde

De invoering van de klinische audits in de nucleaire geneeskunde startte in juli 2011 met het uitvoeren van zelfevaluaties en interne klinische audits op basis van het B-QUANUM. Nu hebben vele diensten al hun eerste en tweede interne klinische audit achter de rug. Wij willen deze diensten uitdrukkelijk feliciteren met het reeds geleverde werk.

De in 2011 gemaakte afspraken betreffende de zelfevaluaties en interne klinische audits werden onlangs vastgelegd in een Technisch reglement en worden hierdoor verplicht vanaf 1 september 2019. Het uitvoeren van externe klinische audits wordt niet verplicht door dit Technisch reglement.

Het te gebruiken B-QUANUM is het document dat sedert 2012 op deze webpagina staat en sedert juli 2019 ook op website van de Federale Overheidsdienst Volksgezondheid te vinden is: Belgisch handboek voor klinische audits in de nucleaire geneeskunde.

Indien u nog vragen heeft bij het uitvoeren van klinische audits in de nucleaire geneeskunde, kunt u ons contacteren via medicalexposure@fanc.fgov.be.

Om u toe te laten de vragenlijsten digitaal in te vullen, zijn deze ook beschikbaar als Word-bestand en in Excel-formaat.

Om u toe te laten uw vooruitgang visueel te volgen, zijn de vragenlijsten beschikbaar in Excel-formaat met koppeling naar een radargrafiek.

Relevante documenten
Informatiesessie 25/08/2010
Informatiesessie 13/01/2012
Informatiesessie 27/06/2012
Andere relevante presentaties

 

Laatst aangepast op: 31/01/2024