Kennisproef voor de tandartsen: “Stralingsbescherming in relatie tot de Belgische wetgeving”

Praktische informatie voor de kennisproef
Tweedaagse opleiding

De kennisproef  wordt georganiseerd door de Belgische universiteiten die de opleiding tandheelkunde aanbieden. Ze heeft als doel een vlotte en gelijke behandeling van de dossiers te garanderen voor tandartsen met een Belgisch diploma dat niet automatisch voldoet aan de huidige criteria voor de basisopleiding of met een niet-Belgisch diploma om te vermijden dat de tandartsen de opleiding opnieuw moeten volgen indien zij reeds de nodige kennis hebben verworven. Meer informatie kan u vinden op de pagina over de basisopleiding.

Tandartsen die reeds beschikken over een geldige vergunning of registratie moeten niet deelnemen aan de kennisproef!

Voor wie de nodige kennis nog niet (volledig) verworven heeft, is er de mogelijkheid om zich in te schrijven voor een tweedaagse cursus.

Praktische informatie voor de kennisproef

De universiteiten organiseren deze proef op

  • dinsdag 20 februari 2024 – vanaf 9u
  • vrijdag 19 april 2024 – vanaf 9u
  • woensdag 31 juli 2024 – vanaf 9u

Opgelet nieuwe adres : Federaal Agentschap voor Nucleaire Controle - Markiesstraat 1 bus 6A (6de verdieping)  1000 Brussel

De proef is digitaal en kan in het Frans, Nederlands, Duits of Engels afgelegd worden. Deelname aan de kennisproef is gratis.
De proef duurt maximaal 1u30 uur.

Inschrijving: ten laatste twee weken op voorhand

Via een e-mail naar rxagreements@fanc.fgov.be met onderwerp “Deelname kennisproef van datum van de kennisproef".
In de e-mail dient u uw naam, voornaam, geboortedatum, rijksregisternummer en RIZIV-nummer te vermelden.

Indien u denk niet over de nodige kennis te beschikken, raden de professoren u aan om de basisprincipes stralingsbescherming en de Belgische wetgeving op te frissen. Hiervoor kan u bijvoorbeeld volgende werken raadplegen:

Tweedaagse opleiding

Voor wie de nodige kennis nog niet (volledig) heeft verworven, organiseren de universiteiten KULeuven en UGent regelmatig een 2-daagse opleiding “Two days course for radioprotection certification in dentistry” die voldoet aan de eisen van het Besluit Medische Blootstellingen. Aan het einde van deze opleiding vindt een kennisproef plaats. 

De eerstvolgende opleiding vindt plaats op 2-3 september 2024.

Voor meer informatie over deze opleiding, gelieve rechtstreeks contact opnemen met de KU Leuven:
2-day Course on Radioprotection in Dentistry – day 1 - PAV Tandheelkunde of Post-Academische Vorming Tandheelkunde (kuleuven.be) 
2-day Course on Radioprotection in Dentistry – day 2 - PAV Tandheelkunde of Post-Academische Vorming Tandheelkunde (kuleuven.be) 

 

 

Laatst aangepast op: 11/06/2024