Overslaan en naar de inhoud gaan

Informatiesessies & opleidingen

Informatiesessies & opleidingen

​​​Het Federaal Agentschap voor Nucleaire Controle (FANC) werkt aan de voorbereiding van nieuwe regelgeving met betrekking tot de beveiliging van radioactieve stoffen. Dit regelgevend initiatief vloeit voort uit internationale aanbevelingen en engagementen die door ons land werden aangegaan.

In het kader hiervan werd een eerste reeks informatiesessies georganiseerd in maart en april 2022 en een tweede in de loop van oktober en november 2022.

Save the date – IAEA training course on the Security of Radioactive Material and Associated Facilities – 11-15 december 2023

Zoals aangekondigd tijdens de stakeholdermeeting van oktober/november 2022, organiseert het FANC in samenwerking met het IAEA (Internationaal Atoomenergieagentschap) van 11 tot 15 december 2023 een opleiding rond de beveiliging van radioactieve stoffen en bijhorende inrichtingen. De opleiding zal in het Engels worden gegeven en zal plaatsvinden in Brussel (exacte locatie nog te bepalen).

De inschrijvingen zullen in de loop van september worden geopend. Er kunnen slechts 35 mensen deelnemen, daarom zal er maximaal 1 deelnemer per organisatie worden toegelaten. Zo kan er al voor een zo groot mogelijk aantal organisaties iemand worden opgeleid. 

Een tweede opleiding volgt in de loop van het tweede trimester van 2024.

We houden u verder op de hoogte via e-mail en onze website. 

Documenten: 

>> Vragen? --> RAMAS@fanc.fgov.be

 

Laatst aangepast op: 
24/07/2023