General Conference van het IAEA

Op 16 september is in Wenen de 63ste General Conference van het Internationaal Atoomenergieagentschap (IAEA) van start gegaan. Het FANC is er vertegenwoordigd door Frank Hardeman (directeur-generaal), Rony Dresselaers (directeur Beveiliging en Vervoer) en Stéphane Célestin (senior expert).

De bijeenkomst duurt nog tot vrijdag. Het FANC zal er niet alleen de medewerkers van het IAEA ontmoeten, maar ook nucleaire regulatoren uit andere landen. Zo kan het FANC de samenwerking met het IAEA versterken en blijft het ook op de hoogte van internationale initiatieven en ervaringen.

Tijdens de eerste conferentiedag werd alvast een samenwerkingsovereenkomst ondertekend tussen de US Nuclear Regulatory Commission (de Amerikaanse nucleaire regulator) en het FANC. Die overeenkomst zal de uitwisseling van gegevens en de samenwerking op het gebied van opleiding en nucleaire veiligheid vergemakkelijken. Het FANC is zeer tevreden dat het met deze overeenkomst de goede relatie met zijn Amerikaanse collega’s kan voortzetten en nog verder kan versterken.


Kristine L. Svinicki, chair van de US Nuclear Regulatory Commission en Frank Hardeman, directeur-generaal van het FANC