Overslaan en naar de inhoud gaan

Frank Hardeman mandaat als nieuwe directeur-generaal van het FANC gestart

Na zijn benoeming door de federale ministerraad in februari, startte op 1 mei 2018 het mandaat van de heer Frank Hardeman als nieuwe directeur-generaal van het Federaal Agentschap voor Nucleaire Controle , en dit voor een periode van zes jaar.

In die hoedanigheid volgt hij Jan Bens op, die op 30 april 2018 de pensioengerechtigde leeftijd bereikte, en zo het FANC verliet.

In de eerste maanden van zijn mandaat ontmoet Frank Hardeman alle interne diensten. Aan de hand van deze ontmoetingen en consultaties stelt hij dan zijn plan van aanpak op voor de komende zes jaar. 

Frank Hardeman studeerde aan de KU Leuven, waar hij de graad van Doctor in de Wetenschappen en Licentiaat in de Kernenergie behaalde. Na zijn studies was hij wetenschappelijk medewerker aan de KU Leuven, meer bepaald aan het Instituut voor Kern- en Stralingsfysica. Van 1990 tot nu was Hardeman aan de slag in verschillende functies binnen het Studiecentrum voor Kernenergie (SCK•CEN). Hij klom er op tot adjunct-directeur-generaal.