Overslaan en naar de inhoud gaan

FANC te gast op symposium rond medische stralingsfysica

Op vrijdag 7 en zaterdag 8 februari mocht het FANC de openingsspeech houden en een aantal lezingen en workshops geven op het 35e symposium van de Belgian Hospital Physicists Association (BHPA). 

Medische stralingsfysica wordt toegepast in 3 domeinen: radiotherapie, nucleaire geneeskunde en radiologie. Aangezien het aantal nieuwe technologieën en technieken voor diagnoses en behandelingen alsmaar toeneemt, is het belangrijk om de stralingsbescherming van de patiënt te verzekeren en de kwaliteit van de apparatuur te controleren. Dat is de rol van de deskundigen in de medische stralingsfysica in medische inrichtingen. 

De BHPA telt zo'n 200 leden. De vereniging brengt de expertise uit het vakgebied bijeen en deelt en verruimt zo de kennis over de medische stralingsfysica.

Dit symposium had als onderwerp 'Working together for the future'. Het FANC engageert zich als partner van de deskundigen in de medische stralingsfysica en gaat samen met hen de toekomstige uitdagingen aan. Want "Samen beschermen", dat is ons motto.