Overslaan en naar de inhoud gaan

Coronavirus: het FANC past zijn werking tijdelijk aan

In lijn met de beslissingen van de nationale veiligheidsraad van 17.03.20 en om de gezondheid en het welzijn van zijn medewerkers maximaal te beschermen, heeft het  Federaal Agentschap voor Nucleaire Controle (FANC) beslist om zijn kantoren te sluiten vanaf vandaag. Ook al kunnen wij u niet meer ontvangen in onze kantoren, toch blijven al onze medewerkers van thuis uit werken en bereikbaar. U kunt hen bereiken op hun normale telefoonnummers, via mail of andere digitale toepassingen. Mogen wij aandringen om alle correspondentie via mail te laten verlopen. Ook uitgaande post zal momenteel digitaal gebeuren.

Ons algemeen nummer +32 (0)2 289 21 11 en mailadres  meldpunt@fanc.fgov.be blijven eveneens ter beschikking.

Voor uw vragen met betrekking tot de facturatie blijven wij bereikbaar per mail facturation@fanc.fgov.be of per telefoon op +32 (0)2 289 23 61 of +32 (0)2 289 20 96.

De maatregelen die vorige week al werden genomen met betrekking tot de werking van onze controle- en beschermingsactiviteiten, blijven van toepassing. https://fanc.fgov.be/nl/professionelen

Uiteraard blijven voor alle exploitanten en vervoerders de meldingsverplichtingen van toepassing. Het FANC bevestigt dat de kritische veiligheidsfuncties (op het vlak van human resources of technische voorzieningen) permanent moeten worden verzekerd. Het FANC nodigt u dan ook uit om alle nodige maatregelen te nemen om deze onontbeerlijke doelstelling te realiseren.

De nodige maatregelen werden getroffen om, de opdrachten van het FANC inzake het nucleair en radiologisch noodplan alsook toezicht op het grondgebied (Telerad), te garanderen.

De wachtrollen van zowel FANC, Bel V als de erkende instellingen blijven verzekerd.